Over Sleep like Rosie

Sleep like Rosie geeft informatie en begeleiding bij het oplossen van slaapproblemen bij baby's en kinderen. SLR is opgericht door Nicole, slaapcoach, huisarts en moeder van 2 kinderen. Je kunt rekenen op betrouwbare informatie en een persoonlijk advies.

Ik ben Nicole Huijsman, slaapcoach en oprichtster van Sleep like Rosie. Daarnaast ben ik huisarts en moeder van 2 kindjes, Rosie en Jack. Als moeder en huisarts heb ik ervaren hoe belangrijk het is om voldoende te slapen. Chronisch slaaptekort kan leiden tot problemen met je gezondheid op korte en lange termijn, zowel fysiek als mentaal.

Het is mijn doel om betrouwbare informatie te geven en jullie meer uitgerust van je gezin en het leven te laten genieten. Het liefdevol opvoeden van je kinderen is zoveel makkelijker als je uitgerust bent.

Na de geboorte van onze dochter Rosie ben ik mij meer gaan verdiepen in slaap bij kinderen. Rosie sliep de eerste 2 weken erg goed, maar daarna bleef het lastig om haar in slaap te krijgen. Rond de leeftijd van 6 maanden hebben wij wat veranderingen doorgevoerd en binnen 2 weken konden we ons dochtertje wakker en vrolijk in bedje leggen, waarna zij tevreden 12 uur aan een stuk ging slapen en 3 goede dutjes deed. Er viel een last van onze schouders en wij konden weer meer genieten van het ouderschap.

Graag deel ik mijn kennis met jullie om jullie ook aan zoveel mogelijk slaap en rustmomenten te helpen!

Benieuwd welke opleidingen Nicole heeft gevolgd? Lees hier meer.

 

Visie en aanpak

Het doel is zoveel mogelijk ouders te helpen aan meer slaap. We willen met Sleep like Rosie betrouwbare informatie geven en ouders weer meer laten genieten van het ouderschap. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de ouders en het temperament van het kind. Samen kijken we wat jullie doelen zijn en of dit haalbaar is.

 

 

Methodes

Soms zijn aanpassingen van het ritme of de slaapomgeving voldoende om verbeteringen te behalen. Indien er negatieve slaapassociaties zijn aangeleerd kan een kindje leren doorslapen door slaaptraining toe te passen.

Slaaptrainingsmethodes waar we onder andere mee werken:

  • Vanaf 6 maanden: check-ins, aanwezigheid afbouwen, stoelmethode, pick up put down, put down put down. 

  • Vanaf 4 maanden kunnen we gemodificeerde methodes toepassen. 

  • Onder de 4 maanden geven we ook slaapadviezen en kunnen methodes zoals shush pat toegepast worden. 

  • Bij oudere kinderen kunnen onder andere beloningsystemen worden ingezet. Hiervoor hebben we goede methodes waarbij een beloningssysteem gecombineerd kan worden met onder andere rollenspel.

 

Effectiviteit

Elk kind is anders, maar bij vrijwel alle kinderen zien we verbeteringen in het slapen. De sleutel tot succes is vrijwel altijd het consistent toepassen van de adviezen. We zorgen samen dat we een methode kiezen waar jullie helemaal achter staan.

 

Bronnen

Download via het leerplatform de lijst met bronnen. De link vind je hier

 

Vragen?

  • Kijk op je vraag bij de Veelgestelde Vragen staat.
  • Zo niet, laat het weten! Stuur een e-mail naar info@sleeplikerosie.com. We kunnen altijd vrijblijvend bespreken of een consult of traject zinvol zal zijn.