Slapen met een kussen

Als volwassene zijn we meestal niet anders gewend dan dat we met een hoofdkussen slapen, maar mag een baby eigenlijk met een kussen slapen? Vanaf welke leeftijd kun je je kind met een hoofdkussen laten slapen?

Een baby en jong kind hoeft nog niet met een kussen te slapen. Voor een baby is het zelfs gevaarlijk om een hoofdkussen of andere voorwerpen in het bed te leggen.

Het is belangrijk dat je baby op een vlakke ondergrond slaapt. Een baby en jong kind rolt veel in bed, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties als er objecten in het bed liggen. Om diezelfde reden is het voor een baby ook niet veilig om met een deken te slapen. Gebruik tot je baby in een peuterbedje slaapt een slaapzakje.

Ons advies is om pas te beginnen met het geven van een hoofdkussen zodra je kind er zelf om gaat vragen, maar in ieder geval niet voor de leeftijd van 1.5 jaar.

Indien je een kussen koopt voor je peuter let er dan op dat je een peuterkussen koopt. Dit is een dunner kussen en meer geschikt voor het hoofd en de nek van je peuter.

Meer informatie over veilig slapen vind je in de blog veilig slapen.

 

Gids, cursus of consult

In de slaapgidsen en cursussen vind je meer informatie over onder andere veilig slapen. Wij geven ook graag persoonlijk advies

 

Sleep like Rosie geeft betrouwbaar slaapadvies voor baby's en kinderen. Oprichtster Nicole is naast gecertificeerd slaapcoach opgeleid als huisarts en wij hechten veel waarde aan duidelijk en goed advies.