Slaapregressies en tijdelijk slechter slapen

Het slapen van jonge kinderen kan plotseling slechter gaan, tijdens grote ontwikkelingen of tijdens ziekte. Bij veel kinderen gaat het slapen rond 4, 8, 12, 18 en 24 maanden slechter. Dit worden ook wel slaapregressies genoemd, wat wordt veroorzaakt door het doormaken van een ontwikkelingen. Het is tijdens een slaapregressie belangrijk dat je probeert om afhankelijke slaapassociaties te voorkomen.

Ook tijdens ziekte kan het slapen tijdelijk slechter gaan. Als je kindje oncomfortabel is kan hij daardoor makkelijker wakker worden. Probeer je tijdens deze periode toch zoveel mogelijk aan de routine te houden, omdat dat het slapen s nachts bevordert en het slapen s nachts het meest belangrijk is voor het herstel.

Lees voor meer informatie wat te doen bij de verschillende slaapregressies:

4 maanden slaapregressie

8 maanden slaapregressie

12 maanden slaapregressie

18 maanden slaapregressie

24 maanden slaapregressie

 

Gids, cursus of consult

In de slaapgidsen en cursussen vind je meer informatie over het verbeteren van het slapen van je baby. Wij geven ook graag persoonlijk advies

 

Sleep like Rosie geeft betrouwbaar slaapadvies voor baby's en kinderen. Oprichtster Nicole is naast gecertificeerd slaapcoach opgeleid als huisarts en wij hechten veel waarde aan duidelijk en goed advies.