Baby inbakeren

Hoe baker je een baby in? Vanaf welke leeftijd kan ik mijn baby inbakeren? Tot welke leeftijd kan ik mijn baby inbakeren?

Een baby kan direct na de geboorte worden ingebakerd. Je kunt hier mee doorgaan totdat je baby tekenen laat zien dat hij of zij kan gaan rollen. Uiterlijk vanaf de leeftijd van 6 maanden kun je stoppen met het inbakeren. Het is niet veilig om een oudere baby in te bakeren, omdat je baby dan zeer waarschijnlijk kan (gaan) rollen. Het is niet veilig als een ingebakerde baby op de buik ligt.

Indien je baby rolt dan kun je per direct stoppen met het inbakeren. Je gebruikt dan in plaats van een inbakerslaapzak een slaapzak. Indien je baby nog niet rolt dan kun je het inbakeren ook langzaam afbouwen. 

Hoe baker je je baby in?

Het is belangrijk dat je je baby op een veilige manier inbakert. Je hebt in principe 2 manieren om je baby in te bakeren:

  • Maak gebruik van een inbakerdoek. Vaak is een inbakerdoek met name de eerste weken een prettige manier om je baby in te bakeren.
  • Maak gebruik van een inbakerslaapzak. Een inbakerslaapzak is over het algemeen de meest veilige manier om je kindje in te bakeren.

 

Vragen?

Heb je andere vragen over inbakeren? Wij geven je graag advies over het inbakeren of over andere slaapvragen en slaapproblemen.

Gids, cursus of consult

In de slaapgidsen en cursussen vind je meer informatie over het verbeteren van het slapen van je baby. Wij geven ook graag persoonlijk advies

Sleep like Rosie geeft betrouwbaar slaapadvies voor baby's en kinderen. Oprichtster Nicole is naast gecertificeerd slaapcoach opgeleid als huisarts en wij hechten veel waarde aan duidelijk en goed advies.  

Social media

Volg ons op social media voor meer gratis slaaptips. Instagram: @sleeplikerosie