Baby in een autostoeltje laten slapen

Mag je je baby in een autostoeltje (maxi-cosi) laten slapen? Hoe lang mag je baby achter elkaar in een autostoeltje?

Veel baby’s vallen gemakkelijk in slaap in een autostoeltje of in de wandelwagen. De beweging en het geluid kunnen er voor zorgen dat je baby onderweg gemakkelijk in slaap valt. Het is in principe geen probleem als je baby in bijvoorbeeld de maxi-cosi in slaap valt, maar let er wel op dat je de veiligheidsadviezen goed opvolgt. Blijf altijd in de buurt als je baby in een autostoeltje of de wandelwagen slaapt.

Het is prima als je jonge baby de dutjes veel onderweg doet. Vanaf de leeftijd van 8 weken adviseren wij minimaal 1 dutje in een donkere kamer te doen, zodat je baby ook leert dutten in het bedje zonder beweging. Dutjes in een donkere rustigere kamer lijken ook meer herstellend te zijn, waardoor je baby uitgeruster is na een dutje.

Hoe lang mag je baby achter elkaar in het autostoeltje slapen?

Over het algemeen wordt geadviseerd een baby niet langer dan 2 uur achter elkaar in een autostoeltje te laten slapen. Het algemene advies is om je baby zo veel mogelijk op een vlakke ondergrond te laten slapen. Indien je een lange reis maakt, neem dan minimaal elke 2 uur even een pauze zodat je baby zich kan bewegen.

Conclusie: het is dus geen probleem om je baby in een autostoeltje te laten slapen, maar let wel op de veiligheid en begin zeker vanaf de leeftijd van 8 weken ook met het aanbieden van dutjes in bed.